Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z ofertą szkoleń warsztatowych dla hoteli i restauracji, które mogą zostać objęte dofinansowaniem ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego lub Krajowego Funduszu Szkoleniowego.
Proponujemy Państwu następujące szkolenia:
1. Wołowina – wieprzowina – BBQ.
Dedykowane dla: szefów kuchni i kucharzy, chcących poszerzyć swoje kwalifikacje w zakresie sporządzania dań z wołowiny, wieprzowiny, BBQ.
Czas trwania: 16 godzin (12 godzin – praktyka, 4 godziny – teoria).
2. Wykonywanie dekoracji wyrobów cukierniczych z wykorzystaniem papieru waflowego oraz papieru ryżowego.
Dedykowane dla: cukierników, piekarzy, kucharzy oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe z zakresu cukiernictwa.
Czas trwania: 16 godzin warsztatów.
3. Dekorowanie wyrobów cukierniczych z wykorzystaniem kremów.
Dedykowane dla: cukierników, piekarzy, kucharzy oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe z zakresu cukiernictwa.
Czas trwania: 16 godzin warsztatów.
4. Projektowanie i wykonywanie tortów ślubnych.
Dedykowane dla: cukierników, piekarzy, kucharzy oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe z zakresu cukiernictwa.
Czas trwania: 16 godzin warsztatów.
5. Jak być dobrym managerem restauracji?
Dedykowane dla: właścicieli restauracji oraz hoteli, szefów kuchni, pracowników restauracji, osób chcących zostać managerami restauracji.
Czas trwania: 16 godzin warsztatów.
Przedsiębiorstwa mogą uzyskać dofinansowanie:
- Nawet do 80% wartości szkolenia – w przypadku pozyskania dofinansowanych ze środków unijnych
- Nawet do 100% wartości szkolenia – w przypadku pozyskania dofinansowanych ze środków Krajowego Funduszu Szkoleniowego.
- Wysokość i zakres dofinansowania każdorazowo zależy od wielkości przedsiębiorstwa, ilości osób zgłaszanych do uczestnictwa w szkoleniu oraz warunków zawartych w regulaminach bądź/i ogłoszeniach o naborze wniosków danego operatora danego dofinansowania.
- Oferujemy wsparcie w pozyskaniu dofinansowania na sfinansowanie kosztów szkoleń.
1. Szkolenie pn. „Wołowina – wieprzowina – BBQ”.
Termin szkolenia: 15 – 16 listopada 2021 r., godz. 8:00 - 15:00
Miejsce szkolenia: SteakHouse, ul. Krakowska 7, 39-200 Dębica
Dla kogo: Szefów kuchni i kucharzy, chcących poszerzyć swoje kwalifikacje w zakresie sporządzania dań z wołowiny, wieprzowiny, BBQ.
Szkolenie przeprowadzone zostanie:
- Przez doświadczonego i profesjonalnego szkoleniowca, eksperta w swojej dziedzinie, P. Piotra Bassarę.
- Na profesjonalnym sprzęcie i urządzeniach do sporządzania mięs.
- W formie warsztatowej, zakładającej czynny udział uczestników oraz dużą ilość zajęć praktycznych.
- W małych grupach, umożliwiających efektywną pracą i maksymalizację efektów szkoleń.
W efekcie ukończenia szkolenia Uczestnicy uzyskają certyfikat ukończenia szkolenia,
potwierdzający nabycie kwalifikacji w zakresie sporządzania potraw z wołowiny, wieprzowiny, BBQ.
Program szkoleń:
Dzień pierwszy
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 | Część I – Zagadnienia teoretyczne.
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 | Część I – Zagadnienia teoretyczne.
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 | Część II – Praktyka.
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 | Część II – Praktyka.
|
Dzień drugi
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 | Część II – Praktyka.
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 | Część II – Praktyka.
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 | Część II – Praktyka.
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 | Część II – Praktyka.
|
Szkolenie pn. „Wołowina – wieprzowina – BBQ” poprowadzi:
Piotr Bassara
Właściciel, szef kuchni oraz szef wyszkolenia restauracji SteakHouse w Dębicy, nominowanej do Hermesów Poradnika Restauratora 2016 w kategorii Restauracja z tradycją. Juror techniczny w prestiżowych konkursach kulinarnych, m.in. w Konkursie Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italia”, czy w konkursie organizowanym w ramach Festiwalu Kuchni Greckiej Teo Vafidisa. Pasjonat gastronomii z 20 letnim doświadczeniem w branży. Z wykształcenia kucharz z dyplomem mistrzowskim, z zamiłowania szef kuchni specjalizujący się w mięsach. W USA ukończył Penn Foster College na kierunku Catering and Gourment Cooking.
Doświadczenie zdobywał pracując m.in. w USA – określanych ojczyzną BBQ, jako: Szef kuchni w Restauracji „Alexander’s”, Munster (stan Illinois), Line chef w Restauracji „Green zebra”, Chicago. Ponadto pracował jako Sous chef i Szef wyszkolenia w „Chez Kristof” w Londynie, w prestiżowej restauracji z kuchnią francuską. Był również Szefem kuchni w Restauracji „Dwór na Wolicy” w Dębicy. Od 11 lat prowadzi własną restaurację SteakHouse w Dębicy. Pomysłodawca i współtwórca marki sosów dedykowanych do mięs i burgerów.
Znakomity, pełen zapału i charyzmy szkoleniowiec, doradca, mentor, szef kuchni, zarażający innych swoją pasją i zamiłowaniem do gotowania i prowadzenia restauracji. Nie osiada na laurach, cały czas pracuje nad rozwojem swojej działalności, zarówno w obszarze kulinarnym, jak i szkoleniowym.
2. Szkolenie pn. „Wykonywanie dekoracji wyrobów cukierniczych
z wykorzystaniem papieru waflowego oraz papieru ryżowego”.
Termin szkolenia: 8 – 9 listopada 2021 r., godz. 8:00 - 15:00
Miejsce szkolenia: Przemyska Karczma, ul. Mnisza 3, 37-700 Przemyśl
Dla kogo: Cukierników, piekarzy, kucharzy oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe z zakresu cukiernictwa.
Uczestnicy otrzymają:
- Podstawowy sprzęt do wykonywania dekoracji – na własność.
- Materiały szkoleniowe.
Szkolenie przeprowadzone zostanie:
- Przez doświadczonego i profesjonalnego szkoleniowca, eksperta w swojej dziedzinie, P. Barbarę Bassarę-Poprawę.
- Na profesjonalnym sprzęcie, dostosowanym do specyfiki danego szkolenia.
- W formie warsztatowej, zakładającej czynny udział uczestników oraz dużą liczbę godzin zajęć praktycznych.
- W małych grupach, umożliwiających efektywną pracą i maksymalizację efektów szkoleń.
W efekcie ukończenia szkolenia Uczestnicy uzyskają certyfikat ukończenia szkolenia,
potwierdzający nabycie kwalifikacji w zakresie sporządzania dekoracji wyrobów cukierniczych
z wykorzystaniem papieru waflowego i papieru ryżowego.
Program szkolenia:
Dzień pierwszy
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 |
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 |
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 |
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 |
|
Dzień drugi
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 |
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 |
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 |
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 |
|
3. Szkolenie pn. „Dekorowanie wyrobów cukierniczych
z wykorzystaniem kremów”.
Termin szkolenia: 22 – 23 listopada 2021 r., godz. 8:00 - 15:00
Miejsce szkolenia: Przemyska Karczma, ul. Mnisza 3, 37-700 Przemyśl
Dla kogo: Cukierników, piekarzy, kucharzy oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe z zakresu cukiernictwa.
Uczestnicy otrzymają:
- Podstawowy sprzęt do wykonywania dekoracji – na własność.
- Materiały szkoleniowe.
Szkolenie przeprowadzone zostanie:
- Przez doświadczonego i profesjonalnego szkoleniowca, eksperta w swojej dziedzinie, P. Barbarę Bassarę-Poprawę.
- Na profesjonalnym sprzęcie, dostosowanym do specyfiki danego szkolenia.
- W formie warsztatowej, zakładającej czynny udział uczestników oraz dużą liczbę godzin zajęć praktycznych.
- W małych grupach, umożliwiających efektywną pracą i maksymalizację efektów szkoleń.
W efekcie ukończenia szkolenia Uczestnicy uzyskają certyfikat ukończenia szkolenia,
potwierdzający nabycie kwalifikacji w zakresie sporządzania dekoracji wyrobów cukierniczych
z wykorzystaniem kremów.
Program szkolenia:
Dzień pierwszy
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 |
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 |
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 |
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 |
|
Dzień drugi
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 |
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 |
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 |
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 |
|
4. Szkolenie pn. „Projektowanie i wykonywanie tortów ślubnych”.
Termin szkolenia: 29 – 30 listopada 2021 r., godz. 8:00 - 15:00
Miejsce szkolenia: Przemyska Karczma, ul. Mnisza 3, 37-700 Przemyśl
Dla kogo: Cukierników, piekarzy, kucharzy oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe z zakresu cukiernictwa.
Uczestnicy otrzymają:
- Podstawowy sprzęt do wykonywania dekoracji – na własność.
- Materiały szkoleniowe.
Szkolenie przeprowadzone zostanie:
- Przez doświadczonego i profesjonalnego szkoleniowca, eksperta w swojej dziedzinie, P. Barbarę Bassarę-Poprawę.
- Na profesjonalnym sprzęcie, dostosowanym do specyfiki danego szkolenia.
- W formie warsztatowej, zakładającej czynny udział uczestników oraz dużą liczbę godzin zajęć praktycznych.
- W małych grupach, umożliwiających efektywną pracą i maksymalizację efektów szkoleń.
W efekcie ukończenia szkolenia Uczestnicy uzyskają certyfikat ukończenia szkolenia,
potwierdzający nabycie kwalifikacji w zakresie sporządzania dekoracji wyrobów cukierniczych
z wykorzystaniem kremów.
Program szkolenia:
Dzień pierwszy
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 |
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 |
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 |
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 |
|
Dzień drugi
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 |
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 |
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 |
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 |
|
Szkolenia cukiernicze poprowadzi:
Barbara Bassara – Poprawa
Właścicielka działającej od 32 lat Cukierni Bassara w Dębicy – specjalizującej się w ciastach i tortach artystycznych, uhonorowanej w latach 2018 i 2019 nagrodą w plebiscycie Orły Cukiernictwa. Pasjonatka smaku, dbająca o najmniejsze szczegóły w zakresie osiągnięcia perfekcji kompozycji, smaku i elegancji w dekoracji wyrobów. Ciesząca się ogromną estymą i uznaniem zarówno ze strony klientów, jak i uczniów i podopiecznych. Stawiająca na pierwszym planie jakość i dbałość o surowiec.
Wybitny praktyk w obszarze cukiernictwa. Dyplomowany mistrz cukiernictwa, Egzaminator Rzeszowskiej Izby Rzemieślniczej na tytuł mistrza i czeladnika w zawodach cukiernik i kucharz. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie szkoleniowe i doradcze, w tym w zakresie wsparcia małych i średnich przedsiębiorstw w rozwoju oferty cukierniczej, wprowadzania innowacji, nowych produktów do ofertu cukierni, restauracji.
5. Szkolenie pn. „Jak być dobrym managerem restauracji?”.
Termin szkolenia: 8 – 9 listopada 2021 r., godz. 8:00 - 15:00
Miejsce szkolenia: SteakHouse, ul. Krakowska 7, 39-200 Dębica
Dla kogo: Właścicieli restauracji oraz hoteli, szefów kuchni, pracowników restauracji, osób chcących zostać managerami restauracji.
Szkolenie przeprowadzone zostanie:
- Przez doświadczonego i profesjonalnego szkoleniowca, eksperta w swojej dziedzinie, P. Piotra Bassarę.
- Na profesjonalnym sprzęcie, dostosowanym do specyfiki danego szkolenia.
- W formie warsztatowej, zakładającej czynny udział uczestników oraz dużą liczbę godzin zajęć praktycznych.
- W małych grupach, umożliwiających efektywną pracą i maksymalizację efektów szkoleń.
W efekcie ukończenia szkolenia Uczestnicy uzyskają certyfikat ukończenia szkolenia,
potwierdzający nabycie kwalifikacji w obszarze zarządzania restauracją.
Program szkolenia:
Dzień pierwszy
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 |
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 |
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 |
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 |
|
Dzień drugi
Godziny | Tematyka |
---|---|
8:00-9:30 |
|
9:30-9:45 | Przerwa kawowa. |
9:45-11:15 |
|
11:15-11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30-13:00 |
|
13:00-13:30 | Przerwa obiadowa. |
13:30-15:00 |
|
Szkolenie pn. „Jak być dobrym managerem restauracji?” poprowadzi:
Piotr Bassara
Właściciel, szef kuchni oraz szef wyszkolenia restauracji SteakHouse w Dębicy, nominowanej do Hermesów Poradnika Restauratora 2016 w kategorii Restauracja z tradycją. Juror techniczny w prestiżowych konkursach kulinarnych, m.in. w Konkursie Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italia”, czy w konkursie organizowanym w ramach Festiwalu Kuchni Greckiej Teo Vafidisa. Pasjonat gastronomii z 20 letnim doświadczeniem w branży. Z wykształcenia kucharz z dyplomem mistrzowskim, z zamiłowania szef kuchni specjalizujący się w mięsach. W USA ukończył Penn Foster College na kierunku Catering and Gourment Cooking.
Doświadczenie zdobywał pracując m.in. w USA – określanych ojczyzną BBQ, jako: Szef kuchni w Restauracji „Alexander’s”, Munster (stan Illinois), Line chef w Restauracji „Green zebra”, Chicago. Ponadto pracował jako Sous chef i Szef wyszkolenia w „Chez Kristof” w Londynie, w prestiżowej restauracji z kuchnią francuską. Był również Szefem kuchni w Restauracji „Dwór na Wolicy” w Dębicy. Od 11 lat prowadzi własną restaurację SteakHouse w Dębicy. Pomysłodawca i współtwórca marki sosów dedykowanych do mięs i burgerów.
Znakomity, pełen zapału i charyzmy szkoleniowiec, doradca, mentor, szef kuchni, zarażający innych swoją pasją i zamiłowaniem do gotowania i prowadzenia restauracji. Nie osiada na laurach, cały czas pracuje nad rozwojem swojej działalności, zarówno w obszarze kulinarnym, jak i szkoleniowym.
Kontakt w sprawie oferty:
Magdalena Kusaj
tel. 880 382 131
www.pap.rzeszow.pl